Tjeerd Scheffer bestuurslid Vrienden van De Binnenvest

Tjeerd Scheffer, topsportcoördinator van Leiden en organisator van vele sportevenementen waaronder Leiden Marathon is toegetreden als bestuurslid van de stichting De Vrienden van De Binnenvest. Scheffer vindt dat deze stap past in zijn opvatting over Maatschappelijke betrokkenheid.

De Binnenvest doet, volgens Scheffer, heel belangrijk werk voor mensen die om welke reden dan ook tussen de wal en het schip vallen. “Maar soms schiet het budget van De Binnenvest te kort.  En mensen die hulp nodig hebben in de kou laten staan, soms letterlijk, is wat mij betreft geen optie. De Vrienden van de Binnenvest bieden in zulke gevallen financieel de helpende hand. Dat spreekt me aan en daar wil ik me voor inzetten.”

Een van de eerste dingen waar Scheffer zich op richt is de opzet van een aantal activiteiten en een verruiming van het aantal sponsors. “Want die zijn hard nodig”, aldus Scheffer.

Het bestuur van de Vrienden is erg blij dat Scheffer is toegetreden. De voorzitter, Rianne Peeters,  verwoordt het als volgt: “Tjeerd is een heel enthousiast en betrokken mens. Hij is deskundig op het gebied van wervingsacties voor sponsors en de organisatie van evenementen. Hij kent de sportwereld op zijn duimpje en is zo bekend in Leiden. Een enorme aanwinst. En daarbij een hartstikke aardige en leuke man!”

Archieven