Project Ontmoetingen mede door bijdrage Vrienden van start

De Vrienden van de Binnenvest hebben evenals in 2011 positief gereageerd op een verzoek om een financiële bijdrage te leveren aan het project Ontmoetingen. Door hun bijdrage van € 3000,00 kon het project in maart 2013 van start gaan.

Leerlingen van het VMBO van Visser ’t Hooft voeren gesprekken met cliënten van De Binnenvest. Ze praten, met hen over de achtergronden en oorzaken van dakloosheid en geven hun indrukken daarvan op hun eigen wijze vorm: verhalen, gedichten, schilderijen, tekeningen, raps, foto’s. .. Om het resultaat van het project aan een grotere groep mensen te kunnen presenteren dan alleen de direct betrokkenen en hun sociale omgeving wordt er een ‘reizende tentoonstelling’ van gemaakt. Daarin kunnen de bezoeker de dak- en thuisloze ontmoeten op de manier zoals de leerlingen van de eerste klassen van het VMBO dat hebben beleefd en verwerkt in geheel eigen zeer creatieve presentaties. De tentoonstellingsmaterialen zoals panelen en dergelijke zijn via de stichting Visie R vervaardigd door dak- en thuislozen.

Deze tentoonstelling zal langs verschillende gemeentelijke openbare locaties reizen, zoals de hal van het Stadhuis en de hal van het Stadsbouwhuis.

De officiële opening zal verricht worden door wethouder Roos van Gelderen op donderdag 30 mei 2013.

Voor meer informatie:

info@debinnenvest.nl

Archieven